FOTO: InfoBijeljina.com / blic.rs / capital.ba

Od iduće grejne sezone građani Bijeljine će moći da se griju na gas ukoliko ovo ne bude samo još jedna najava kakve smo slušali u posljednjih nekoliko godina. Novinari InfoBijeljina nisu uspjeli doći do odgovora na pitanje zašto se projekat gasifikacije ne realizuje predviđenom dinamikom, jer na dopis koji smo prije mjesec dana uputili preduzeću "Bijeljina gas" nismo dobili odgovor.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je krajem decembra da će Bijeljina od naredne grejne sezone imati grijanje na gas i tako peti put dao isto obećanje.

Kašnjenje u izgradnji ovog projekta je prema njegovim riječima posljedica dugotrajnog čekanja na odobrenja iz nadležnosti Republike Srpske.

Dodatne informacije zatražili smo od preduzeća "Bijeljina gas", koje je 80 odsto u vlasništvu novosadaskog gasnog distributera, a 20 odsto u vlasništvu grada, ali na dopis InfoBijeljina od prije mjesec dana nije stigao nikakav odgovor.

A sve je počelo pompeznom najavom realizacije velikog projekta u ljeto 2012. godine. 

- 24. avgust 2012. 

U Bijeljini je danas počela gradnja glavne mjernoregulacione stanice Bijeljina u okviru projekta gasifikacije, prenose agencije.

- 18. juli 2013. 

U Bijeljini je danas svečano obilježen završetak izgradnje glavne mjerno-regulacione stanice i početak radova na izgradnji gasovoda Bijeljina-Šepak što je projekat vrijedan 6,7 miliona evra

???????? - ?????  - ?????????

- 6. decembar 2013. 

Najavljeni rokovi za gasifikaciju Bijeljine, vrijednosti 12 miliona evra, probijeni su zbog „prepucavanja“ između Vlade RS, gradske vlasti i koncesionara preduzeća „Bijeljina gas“, saznaje poslovni portal CAPITAL.

- 7. septembar  2017. 

Gasifikacija grada Bijeljine u završnoj je fazi i izgrađeno je oko 300 kilometara distributivne mreže i postavljeno oko 5.000 priključaka, dok će do kraja godine biti završena i izgradnja magistralnog voda od Šepka do Bijeljine. 

gasovod semberija

- 18. juni 2018.

Bijeljina će ove jeseni dobiti mogućnost grijanja na gas, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi. 

 

Građani BIjeljine tako već nekoliko sezona s nestrpljenjem očekuju završetak ovog projekta, pogotovo nakon što je iz preduzeća "Bijeljina gas", najavljeno da će priključak koštati oko 750 evra uz plaćanje u više rata.

U međuvremenu potrošili su tone i tone uglja koji je dodatno zagadio vazduh u gradu, a mnogi od njih se pitaju čemu služe projekti, a čemu stalna obećanja, jer ima i onih koji nisu kratkog pamćenja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )