FOTO: InfoBijeljina

Bijeljinci, korisnici “Gradske toplane”, ovih dana nemaju grijanje, iako je sezona počela 15. oktobra. Umjesto toplih radijatora, preostalo im je jedino da slušaju optužbe nadležnih.

Iz Gradske uprave tvrde da će učiniti sve da se ne dovodi u pitanje grejna sezona, te optužuju Kancelariju za razmatranje žalbi da ignorišu njihove urgencije.

Naime, tvrde da ne mogu nabaviti nove količine uglja i da imaju samo energent od prošle sezone.

Prema riječima Radiše Petrovića, savjetnika gradonačelnika, 17. oktobra poslali su i treću urgenciju Kancelariji za razmatranje žalbi u Banjaluku, uprkos činjenici da na prethodne dvije nisu odgovorili.

Petrović je dodao da će, ukoliko se Kancelarija ogluši i na treću urgenciju, delegacija Gradske uprave otputovati u Banjaluku u spomenutu instituciju, sa ciljem rješavanja problema.

S druge strane, predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević poručuje da gradonačelnik Bijeljine imenuje rukovodstvo Gradske toplane i upravlja ovim preduzećem kao predstavnik državnog kapitala, tako da je na njemu, odnosno ljudima koje on imenuje, sva odgovornost za funkcionisanje Toplane.

Rekao je da je u prethodnom periodu više puta na sjednicama Skupštine grada i u javnosti upozoravano da se problemi u Toplani ne rješavaju sistemski i da će to preduzeće sigurno doći u probleme koje danas ima.

U međuvremenu, građani Bijeljine su bez grijanja, a odgovorni za poslovanje “Gradske toplane” ne daju nikakav odgovor na pitanje zašto i kada će ga biti.

Na sajtu bijeljinske “Gradske toplane” nema nikakvog obavještenja o tome.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )