FOTO: null

Slaviša Perić jedan od najpriznatijih svjetskih pedagoga i umjetnika na harmonici, direktor Muzičke škole „Korenlije Stanković“ snimio je novi spot pod nazivom „Snovi stvaraju budućnost“.

Slaviša je snimio muzički spot sa svojim sinom, na šta je, kako kaže, posebno ponosan. Spot nosi naziv „Snovi stvaraju budućnost“, u kojem Đorđe glumi oca kada je bio mali.

Spot je sniman na raznim mjestima, u Gracu, Beogradu, Ovčarsko – Kablarskoj klisuri, Ugljeviku...

Đorđe je počeo svirati sa četiri godine klavir, tada je već imao i prvi nastup, a sa pet godina je počeo da svira harmoniku. Đorđevo interesovanje za muziku nije slučajno – krivac su muzički geni.

Mali Đorđe do sada je bio na 12 takmičenja. Takmičio se u Srbiji (Beograd, Smederevo, Pančevo, Loznica, Aranđelovac), Austriji (Grac, Gleisdorf), Hrvatskoj (Pula), Sloveniji (Portorož) i BiH (Ugljevik “Dani harmonike”). Na svim nabrojanim takmičenjima ovaj mladi talentovani muzičar je bio pobjednik u svojoj kategoriji, osim u na takmičenju u Puli gdje je osvojio drugo mjesto.

O snimanju spota Slaviša navodi da ga je snimio sam sa sinom i  želio da bude takav, da svako može da ga doživi na svoj način. 

Konkretno ovo jeste moja priča, ja sam zarad ljubavi prema muzici i prema harmonici otišao da se školujem u inostranstvo, tako da negdje ima taj autobiografski dio, ali suštinski je to priča svakog čovjeka koji ima neku strast i koji za njom ide, tu nema granica. Ovo je priča i o pozitivnim uzorima i pravim tradicionalnim vrijednostima“, navodi Slaviša.

On je svoj prvi spot „Libertango“ uradio prije više od 10 godina, u Ukrajini sa svojim profesorom Vladimirom Murzom.

Kako kaže snimanje spota je trajalo duže, ne zbog toga sto je ovaj projekat imao neke pretjerane zahtjeve, već zbog toga sto je njime želio dočarati protok vremena, različitost lokacija, nekih značajnih mjesta njegovog sazrijevanja.

„Jedan od najvažnijih i najljepših kadrova u spotu je posljednji kadar koji prikazuje mjesto koje me je negdje i definisalo, mjesto mog porijekla, a to je uvijek najbitnije“, kaže Slaviša.

Malom Đorđu je snimanje spota sa ocem bilo veoma zabavno i tvrdi da će nastaviti da svira harmoniku, jer je to instrument koji voli. Već je uveliko počeo da se sprema za nova takmičenja, gdje će se, kako kaže, potruditi da osvoji  sve prve nagrade.

„Harmonika je instrument sa kojim se identifikujemo, dio je naše tradicije, ali je možda danas nezasluženo svedena mahom na kafansku muziku, a zaslužuje mnogo više. Moje školovanje i nadograđivanje je bilo ne samo zarad moje lične ljubavi prema ovom instrumentu već i u svrhu toga da mladim generacijama danas mogu da pokažem i da ih naučim o mogućnostima i raznolikosti muzike koja može da se stvara ovim instrumentom“, kaže Slaviša koji je u svom slučaju pokazao da je muzika ne samo stvar gena, nego i proizvod velike ljubavi prema njoj i putem koje snovi zaista stvaraju budućnost. 

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )