FOTO: null

Mlada (U-20) reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra bi trebala otputovati na Evropsko prvenstvo divizije B, koje će od 15. do 24. jula biti održano u grčkoj Čalkidi.

Izabranici selektora Senada Muminovića pokušat će nas vratiti u najviši rang, A diviziju, iz koje smo ispali prošle godine, mada to neće biti nimalo lagan zadatak (tri od 21 selekcije idu u A diviziju).

– Izabrali smo najbolje od onoga što imamo. Siguran sam da će momci dati sve od sebe i to možemo obećati. Bilo je problema zbog nedolaska pojedinih igrača iz, ja bih rekao, nekih glupih razloga, ali to više nije ni bitno. Važni su oni momci koji su ovdje – kaže Muminović.

Naši rivali u grupi D u borbi za dva mjesta za četvrtfinale bit će Hrvatska, Bugarska, Slovačka i Rumunija.

Inače, posljednje dvije provjere bh. tim imao je u Crnoj Gori. Muminović kaže da je jedina pozitivna stvar nakon mečeva u Tivtu to što se niko nije povrijedio.

U finalnom “rezu” Muminović je listu igrača za EP sveo na 12 imena (Edin Atić, Haris Ćurevac, Aleksandar Lazić, Kenan Karahodžić, Ibrahim Durmo, Imran Polutak, Markus Lončar, Amar Balić, Milan Lužaić, Ivo Garić, Fahrudin Manjgafić, Miljan Šarić). Prekobrojni su bili Armin Topić i Enis Memić, za kojeg je selektor potvrdio da je samoinicijativno napustio reprezentaciju i prije konačne odluke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )