FOTO: srpskainfo.com

Fudbaleri Ajntrahta nastavljaju sa sjajnim igrama u novoj sezoni, a koliko su raspoloženi za igru, vidjelo se ovog petka, kada su do vrha napunili mrežu Dizeldorfa (7:1), a najzaslužniji za goleadu bio je srpski fudbačer Luka Jović koji je postigao pet pogodaka, dok su odlični bili Filip Kostić i Mijat Gaćinović.

Tim iz Frankfurta je goleadu protiv nemoćnih gostiju otvorio u 20. minutu, kada je Haler bio precizan sa penala, a onda su na scenu stupili Filip Kostić i Luka Jović. Ljevonogi fudbaler je odlično probio po lijevoj strani, promašao je mladog napadača, koji je pokazao da se nalazi u nevjerovatnoj formi.

Kretao se sjajno, pa je ostao usamljen i fenomenalno lijevom nogom zahvatio loptu i poslao je iza leđa protivničkog golmana. Snašao se u nimalo lakoj situaciji na sjajan način, pa ovo ne možemo okarakerisati ni kao “čiste makazice” ili volej udarac, jednostavno je pravo malo remek-djelo.

Drugi pogodak je postigao “iz prve”, kada je poslije asistencije Sebastijana Halera šutirao sa vrha šesnaesterca i savladao Mihaela Rensinga i tako još jednom potvrdio da se nalazi u fenomenalnoj formi.

Ovim golovima, pogotovo prvim, srpski je as istakao ranu kandidaturu za nagradu “Ferenc Puškaš”, koja se dodjeljuje strijelcu najljepšeg pogotka u jednoj sezoni.

No, nije se tu zaustavljao Ajntraht, koji je u 50. minutu došao do ogromne prednosti od 4:0, kada je Haler postigao novi gol. Dizeldorf je smanjio preko Lukebakija, ali je “plus četiri” vratio nestvarni Luka Jović! U 55. minutu je postigao treći gol na meču, pokazao je da je u ovom trenutku jedan od najboljih fudbalera Ajntrahta, a mrežu protivnika je zatresao ponovo poslije asistencije sve boljeg Filipa Kostića!

Tu se mladi momak rođen u Bijeljini nije zaustavio, pošto je već u 72. minutu postigao peti pogodak kada je nadskočio rivala i glavom zatresao mrežu protivnika. Tako je podsjetio na fenomenalnu partiju igrača Bajerna Roberta Levandovskog od prije nekoliko sezona kada je takođe pet puta tresao mrežu rivala.

Na kraju ga je trener zamijenio, a dobio je gromoglasan aplauz svih na stadionu.

Srpski fudbaleri su u odličnoj formi, a kada je tako, onda navijači Ajntrahta nemaju razloga za brigu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )