FOTO: null

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH spriječili su krijumčarenje i oduzeli veću količinu čokolada „milka“ na putnom pravcu Bijeljina-Zvornik i na području Brčko distrikta.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Srbije, službenici UIO /Grupa za sprečavanje krijumčarenja Regionalni centar Tuzla/ zaustavili su automobil na putu Bijeljina-Zvornik.

Provjerom putničkog vozila, uz pomoć donirane robe putem programa EXBS, otkrili su krijumčarenu robu koja nije prošla redovnu procedure carinjenja, saopšteno je iz UO BiH. 

Istog dana, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja izvršili su provjere prometa robe i u pet poslovnih objekata na područiju Brčko distrikta. 

Tom prilikom pronađena je veća količina robe stranog porijekla iz Srbije i zapadne Evrope, bez prateće dokumentacije. 

U navedenim aktivnostima privremeno je oduzeto ukupno 4.107 komada čokolade "milka", pakovanje po 100 i 300 grama, 24 kilograma rezanog duvana i druga razna roba ukupne vrijednosti 20.000 KM. 

Protiv počinioca, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, nadležnom sudu biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )