FOTO: InfoBijeljina

Od tri pješaka koja su povrijeđena u dvije saobraćajne nezgode u Bijeljini, jedan je životno ugrožen i upućen u Beograd na liječenje, jedan je teže povrijeđen i zbrinut u lokalnoj bolnici, dok je jedan zadobio lakše tjelesne povrede, saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave.

U saopštenju je navedeno da se juče u Ulici Nikole Tesle oko 12.30 časova dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je automobil "sitroen", kojim je upravljala žena čiji su inicijali J.R, udario ženu čiji su inicijali A.M, koja je išla pješke.

"Zbog težine povreda, povrijeđena A.M. je prevezena u Beograd na dalje liječenje i životno je ugrožena", navedeno je u saopštenju.

Iz policije podsjećaju da se istog dana na gradskoj obilaznici oko 11.30 časova dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je automobil "golf", kojim je upravljalo lice čiji su inicijali V.S, udario dvije dvanaestogodišnjakinje koje su išle pješke.

"Jedna djevojčica lakše je povrijeđena, dok je druga zadobila teške tjelesne povrede i zadržana je na liječenju u bijeljinskoj bolnici", navedeno je u saopštenju.

Obje saobraćajne nezgode dogodile su se na pješačkim prelazima, zbog čega iz Policijske uprave Bijeljina podsjećaju vozače da je njihova obaveza da propuste pješaka koji je stupio, stupa ili je izrazio nedovosmislenu namjeru da želi da pređe preko označenog prelaza.

Prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja BiH, za protivpravno postupanje propisana je novčana kazna u iznosu od 50 KM do 250 KM i jedan kazneni bod.

"Pripadnici Policijske uprave Bijeljina pojačaće kontrolu poštovanja odredaba koje se tiču odnosa `vozač-pješak`, sa posebnim akcentom na zone pješačkih prelaza", najavili su iz ove uprave.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )