FOTO: null

OKK Spars je nastavio sa odličnim partijama na otvorenju nove sezone košarkaške Lige 12, savladavši na gostujućem parketu ekipu bijeljinskog BN Basketa. Spars je večeras slavio trijumf rezultatom 78-67.

Nakon 6 neuvjerljivih, ali dovoljno sigurnih pobjeda u prvih 6 utakmica nove sezone, od Sparsa se nije očekivalo da odigra dominantnu utakmicu na gostovanju kod BN Basketa, ali se isto tako nije očekivalo ni da se oklizne kod jedne od najlošijih ekipa lige. Gosti su utakmicu otvorili prilično nezainteresovano, ali su zbog znatno većeg kvaliteta bili u egalu sa domaćim timom. Prva četvrtina je okončana rezultatom 21-21.

Druga četvrtina je donijela sličnu košarku, a Spars je bio tek za nijansu bolji od svog protivnika, podsjetivši tako na gotovo sve ranije partije iz ove sezone. Na poluvrijeme je gostujući tim prenio prednost rezultatom 36-34. Tek je treća četvrtina donijela prelomni momenat na utakmici, a Sparsi su, baš kao i u ranijim utakmicama, pokazali puno više u ovom dijelom utakmice nego u ostalim. Sa 21-14 su dobili ovaj dio utakmice, pa su u posljednju četvrtinu ušli sa vodstvom od 57-48. U takvoj situaciji, mogli su susret mirno privesti kraju, a to su i učinili, ostvarivši na kraju pobjedu rezultatom 78-67.

Najefikasniji u redovima gostiju još jednom su bili Dalibor Peršić i Kenan Bajramović. Peršić je ubacio 21 poen, uz 3 skoka i asistenciju, dok je Bajramović dodao 19 poena, ali i 13 skokova i 5 asistencija. Vrijedi istaći i solidne nastupe dva mlada igrača. Fahrudin Manjgafić i Sani Čampara su ubacili po 8 poena. Dejan Kokoruš je za BN Basket ubacio 21 poen, uz 6 skokova i 3 asistencije, dok je Darko Damjanović ubacio 19 poena, uz 8 skokova i asistenciju.

BN BASKET:  Drljača 9, Marković, S. Damjanović, Krajišnik 6, Kokoruš 21, Radović, Biloš, Živanović 5, Kupusović, Kecman, Radić 7, D. Damjanović 19

OKK SPARS: Zahiragić 3, Brown, Mičić 4, Bilić, Manjgafić 8, Čampara 8, Peršić 21, Bajramović 19, Gegić, Bašić, Gajić 11, Pirić 4

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )