FOTO: null

Zbog navodne izborne krađe, u Bijeljini će sutra u organizaciji Koalicije Bijeljina pobjeđuje biti organizovan mirni Narodni protest, simbolično u pet do 12 pod sloganom Dođite da se zajedno borimo za istinu.

Iz Koalicije Bijeljina pobjeđuje poručuju da će mirni protesti pokazati istinsku volju građana, a to je pobjeda Zlatka Maksimovića. Istovremeno, Mićo Mićić poručuje da je kupovine glasova bilo, ali na drugoj strani. Kupovinom glasova bavi se i policija.

Dokazima da je kršen zakon ide u prilog i činjenica da je Policija Republike Srpske podnijela prijavu Okružnom tužilaštvu Bijeljina protiv načelnika odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića, jer je vrbovao građane romske nacionalnosti da glasaju za Mićića.

Udruženje Roma "Složna braća" uputilo je zahtjev gradonačelniku da im se vrate lične karte koje su 1. oktobra predate Sofreniću. S druge strane, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poziva građane i MUP da sutra ne dozvole nerede u Bijeljini. 

- Do poslednjeg glasa borićemo se svim pravnim sredstvima i zbog toga smo angažovali advokatske timove u Bijeljini i Sarajevu - poručio je, kandidat koalicije Bijeljina pobjeđuje Zlatko Maksimović, uoči sutrašnjeg mirnog protesta.

On tvrdi da ova koalicija ima niz dokaza koji ukazuju na izborne nepravilnosti, a koje će dostaviti CIK-u i da zbog toga traži ponovno brojanje glasova za gradonačelnika i ponavljanje izbora na pojedinim biračkim mjestima.

- Sigurni smo da sam ja kao kandidat za gradonačelnika osvojio veći broj glasova nego protivkandidat - kaže Maksimović.

Za Miću Mićića izbori su završeni. Priznaje da pobjeda nije ubjedljiva i obećava da Savez za pobjedu neće organizovati kontramitnig, ali traži od MUP-a da sutra zaštiti građane, imovinu i institucije.

- Molim građane da ne rade ništa protiv svoje volje, da ne dođe do destabilizacije, da ne dođe do nereda, da ne dođe do sukoba. Imajte povjerenje u institucije, imajte povjerenje u MUP i izrazite slobodno svoju volju - kaže Mićić.

Iz koalicije Bijeljina pobjeđuje poručuju da im ne odgovara destabilizacija Bijeljine i nasilje.

- Mi volimo ovaj grad, mi volimo Semberiju i mi smo htjeli da napokon na ovim izborima Semberiju i Bijeljinu učinimo boljom - ističe Maksimović.

Mišljenja građana uoči sutrašnjeg protesta su podijeljena.

Prema današnjim preliminarnim rezultatima CIK-a BiH, u trci za gradonačelnika Bijeljine prednost od 627 glasova ima kandidat Saveza za promjene Mićo Mićić. Mirni protest obezbjeđivaće pripadnici policije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )