FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, načelnik Ugljevika Vasilije Perić i zamjenik načelnika Lopara Srećko Ilić potpisali su danas Sporazum o o uspostavljanju međuopštinske radne grupe „Regionalni savjet Semberije i Majevice“. Osnivanje radne grupe je dio p

„Unapređenje poslovnog okruženja sjeveroistočnog dijela Republike Srpske“, a ovim sporazumom je predviđena saradnja u oblastima upravljanja razvojem, unapređenja radne snage, zajedničkog predstavljanja investicionih i turističkih potencijala, zajedničko učešće na sajmovima, kao i realizacija zajedničkih projekata.

- Projekat realizujemo s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta na lokalnom nivou. Ideja je da se kroz regionalnu promociju investicionih potencijala privuku novi i zadrže postojeći investitori - istakao je gradonačelnik Mićić.

Načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić ocijenio je da se ovim sporazumom nastavlja izuzetno dobra saradnja sa Bijeljinom i Loparama.

- Danas smo formalizovali saradnju, na osnovu čega će se naša Radna grupa sastajati najmanje jednom u tri mjeseca i dogovaraće se o mjerama koje će za konačni cilj imati unapređenje kvaliteta života građana u ovim jedinicama lokalne samouprave - pojasnio je Perić, dodajući da je Bijeljina važan centar i središte ovog kraja, te da su opštine Ugljevik i Lopare naslonjene na ovaj Grad u oblastima zdravstva, školstva i izgradnje infrastrukture.

Zamjenik načelnika Opštine Lopare Srećko Ilić izrazio je uvjerenje da će se realizacijom ovog Sporazuma unaprijediti regionalna saradnja, kao i poslovno okruženje, što će imati veliki značaj za stanovnike ove tri lokalne zajednice.

Realizacijom ovog projekta su, takođe, obučeni zaposleni u lokalnim upravama i privatnim preduzećima u oblasti investicione promocije, odnosno, za pisanje prijedloga projekata i izrade biznis-planova.

Projekat realizuje Grad Bijeljina, a pored opština Ugljevik i Lopare, partneri su Područna privredna komora regije Bijeljina i „Steko centar“. Ovaj projekat je podržan putem Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj za 2016/2017. godinu za čije funkcionisanje su sredstva obezbjedili Vlada Republike Srpske i Evropska Unija preko projekta Lokalni integrisani razvoj (LIR) koji implementira Razvojni fond Ujedinjenih Nacija (UNDP) u BiH.

Koordinator ovog projekta je Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave Grada Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )