FOTO: null

Muzej Semberije je 20. maja po dvanaesti put u „Noći muzeja“ bio dio porodice od nekoliko hiljada muzeja širom svijeta koji u maju otvaraju vrata i organizuju cjelovečernje programe za posjetioce.

Manifestaciju je zvanično otvorio ambasador OEBS-a u BiH Džonatan Mur koji je tom prilikom istakao da su muzeji ponos svake lokalne zajednice jer čuvaju starine, ali je važno da se osvježavaju novim sadržajima primjerenim savremenom dobu i načinu života, kakva je i „Noć muzeja“.

Program ovogodišnje „Noći muzeja“ je počeo radionicom za djecu i roditelje „Arheolog ili paleontolog – pitanje je sad“ u okviru koje su posjetioci na kreativan način i simulaciju istraživanja na terenu mogli da se upoznaju sa ovim zanimanjima. Za potencijalne najmlađe arheologe i paleontologe bile su priređene projekcije crtanih filmova, a na zidu specijalno pripremljenom za njih mogli su da crtaju i pišu.

Za muzički dio programa bili su zaduženi učenici Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ i hor „Srbadija“, a glumci teatra „Ubuntu“ su, kao i prethodnih godina izveli scenske minijature.

Izložba autora Tanje Lazić i Snježane Antić „Peglanje ni/je robija“ posvećena pegli i peglanju je predstavila mnoštvo nepoznatih i neočekivanih činjenica o načinima i pokušajima da se tkanina ispravi i uglača, a u peglanju su imali prilike da se okušaju i gosti Muzeja.

Novina ove godine je bio kviz na kojem su takmičari imali priliku da pokažu znanje iz opšte kulture, a bend „Arka“ je i ove godine zabavljao posjetioce do kasnih noćnih časova.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )