FOTO: InfoBijeljina.com

Bijeljina bilježi turistički procvat, u prošloj godini broj noćenja gostiju povećan je za 16 odsto. Turistički radnici kažu da je za sada najveći broj onih koji dolaze na jednodnevne izlete.

Za unapređenje turističke ponude iz budžeta je obezbijeđeno oko 300 hiljada maraka.

Turistička organizacija Bijeljine planirala je da ulice ukrasi lebdećim kišobranima, koji su trebali da budu postavljeni još prošle godine, najavljuju i novu turističku signalizaciju, selfi natpise, kao i postavljanje natpisa Bijeljina ispred zgrade gradske uprave.

Turističke manifestacije počinju u aprilu sajmom turizma, slijede Majske muzičke svečanosti, ljetni kultrno-zabavni programi, a najveća posjećenost očekuje se u vrijeme pantelinskih dana kada će biti organizovana Bubijada, savska regata, Mitrovdanski vašar.

- To je uglavnom tranzitni turizam, poslovni turizam, premda imamo i lovni turizam, vjerski turizam. Ono što treba da uradimo je da organizujemo što više tih đačkih studentskih ekskurzija i sindikalnih ekskurzija, istakao je Milivoje Era, marketing menadžer Turističke organizacije grada Bijeljina.

Prihodi u oblasti turizma i ugostiteljstva rastu iz godine u godinu. Zahvaljujući brojnim kulturno-istorijskim spomenicima, prirodnim ljepotama i razvijenom ugostiteljstvu Bijeljina je značajna na mapi brojnih turističkih agencija iz susjednih gradova i zemalja regiona, pa često dolaze i organizovane turističke ture.

Za 11 mjeseci prošle godine u Bijeljini je ostvareno 58.000 noćenja turista , dok je broj gostiju u jednodnevnim posjetama teško evidentirati, ali se procjenjuje da je samo Etno selo Stanišići za godinu dana posjetilo više od milion gostiju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )