FOTO: null

Bijeljinski polumaratonci tima ,,Bijeljina trči rekreativno“ njih sedmoro, istrčali su svoju petu ovosezonsku trku

28. SuisseGas maraton, jedna od najposjećenijih manifestacija ovog tipa u regionu, okupila je juče u Beogradu oko 25.000 učesnika (trka zadovoljstva, polumaraton i maraton). Kenijac Silas Sang i Etiopljanka Abebu Adunja pobjednici su juče održanog 28. Beogradskog maratona, Sang je prošao kroz cilj u vremenu 2:14,43, ostavivši iza sebe zemljake Endrjua Kiprota 2:16,42 i Julijusa Korira 2:19,46, dok je Adunja trku na 42.195 metara završila sa vremenom 2:33,12 ispred zemljakinja Jamile Šure 2:34,24 i Meseret Dekebo 2:43,21. Prethodno, u polumaratonu najbolji su bili članovi srpske reprezentacije Ana Subotić i Velimir Bojović. Subotićeva je slavila ispred Nade Đurović i Danijele Burić, dok je Bojović bio bolji od Kenijca Stenlija Kipruta. I treće i četvrto mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su srpski atletičari - Darko Živanović i Miloš Jovanović.

Ukupno, u polumaratanskoj i maratonskoj trci učestvovalo je 4.484 takmičara iz 56 zemalja.Trku zadovoljstva na pet kilometara istrčali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kao i predsjednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Bijeljinski polumaratonci tima ,,Bijeljina trči rekreativno“ njih sedmoro: Jelena Simić, Ognjen Šakota, Milan Ivanišević, Goran Jošić, Predrag Jerinić, Dražen Karišik i Bojan Jovićević uspješno su istrčali i ovu trku, i ostvarili su dobre rezultate. Svoj prvi polumaraton, upravo u Beogradu istrčao je Dražen Karišik, koji se timu BTR priključio početkom februara. Dražen je kompletne pripreme za ovu trku odradio u okviru tima ,,Bijeljina trči rekreativno“, koje su u njegovom slučaju trajale tačno deset nedjelja (sedmica). Čestitmo Draženu i želimo mu još mnogo istrčanih trka.

Projekat ,,Bijeljina trči rekreativno“ nailazi na sve veću podršu kako u našem gradu, a tako i šire. Da je ova rekreativno-trkačka priča ozbiljna i da je vrijedna pažnje, potvrđuje i gest Atletskog kluba ,,Zvornik“. Konkretno, jučerašnji odlazak na 28. SuisseGas Beogradski maraton umnogome je pomogao upravo Atletski klub ,,Zvornik”, obezbjedivši im bespaltan prevoz kao i samu logistiku oko ove trke. Nakon istrčanog polumaratona bijeljinski rekreativci bili su gosti Belgrade Running Club-a u Kasina bar-u, gdje su sa kolegama trkačima iz ovog kluba proslavili uspješno istrčanu trku i dogovorili nastavak međusobne saradnje.

Polumaratonci tima ,,Bijeljina trči rekreativno“ sezonu nastavljaju u nedjelju 17.5. učešćem na 1. Banjalučkom polumaratonu. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )