FOTO: null

Bijeljinski trkači-rekreativci okupljeni oko projekta ,,Bijeljina trči rekreativno“, istrčali su svoju prvu ovosezonsku polumaratonsku trku. Njihova prva destinacija je bilo Veliko Gradište istoimeni grad-opština udaljen od Bijeljine oko 250 km.

Opština Veliko Gradište nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Srbije i pripada Podunavskom regionu (Braničevski okrug). Prošlu nedjelju 1.2. u gradskom parku u Velikom Gradištu, tačno u podne, održan je prvi Srebrno jezero polumaraton. Polumaraton u dužini od 21,1 km istrčao je 161 takmičar. Trka je krenula obalom Dunava, lijepo uređenim šetalištem do Srebrnog jezera i nazad. Učesnike nije omela ni zima niti kiša koja je padala do samog završetka trke, a na punktovima duž staze čekalo ih je prigodno osvježenje.

Bijeljinski polumaratonci Miloš Batinić, Miodrag Marjanović, Bojan Jovićević i Ognjen Šakota uspješno su istrčali ovu trku i ostvarili dobre rezultate. Pored polumaratnske trke i iskusnih takmičara, ovom sportskom događaju koji promoviše druženje i zdrav stil života, održana je i trka zadovoljstva, u ukupnoj dužini od 5 km, koju je trčalo četrdesetak lokalnih učesnika amatera. Simboličnoj trci zadovoljstva, pridružili su se učenici osnovne škole i volonteri iz Velikog Gradišta. Organizator, Atletsko-rekreativna sekcija Veliko Gradište, uz podršku opštine Veliko Gradište, Turističke organizacije i Sportskog centra Veliko Gradište, po završetku trke proglasio je najbolje.
Podijeljene su medalje i pehari, a za sve učesnike obezbijeđen je ručak, tradicionalni vojnički pasulj, uz osvježenje i pravo sportsko druženje. 

Bijeljinski polumaratonci sezonu nastavljaju 22.2. učešćem na 2. Panorama trening polumaratonu na beogradskom pristaništu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )