FOTO: InfoBijeljina.com

Suzbijanje komaraca na području Bijeljine biće obavljeno od sutra do petka, 10. jula, postupkom hladnog zamagljivanja sa zemlje, najavljeno je iz bijeljinske Gradske uprave.

Tretman odraslih formi komaraca krenuće sutra u naseljima uz rijeke Savu i Drinu od Vršana, Novog i Crnjelova i savskog nasipa, a dan kasnije u naseljima Batković i Ostojićevo, Baščine i na graničnom prelazu Rača.

Tretman komaraca je za četvrtak, 9. jul, najavljen uz drinski nasip u Međašima i naseljima Velino Selo, Balatun i Brodac, a za petak, 10. jul, na lokaciji Kojčinovca i Janje i naselju Glogovac.

Tretman odraslih formi komaraca sa zemlje, postupkom hladnog zamagljivanja, obavlja se preparatom "TI BI 24" u jutarnjim i večernjim časovima od 4.00 do 7.00 i od 18.00 do 23.30 časova.

Iz bijeljinske firme "Eko zaštita", koja obavlja posao suzbijanja komaraca, upozorili su pčelare da u vrijeme najavljenog tretmana preduzmu mjere zaštite pčela.

Ako pčele nije moguće izmjestiti iz zone tretmana, neophodno je natkriti pčelinja društva najlonom ili kartonom, noć prije tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, a ujutro nakon tretmana poletne daske treba oprati vodom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )