FOTO: null

Školska slava Sveti Sava danas je svečano i uz prigodan umjetnički program obilježena u svim obrazovnim institucijama u Bijeljini koja ima više od 18.000 učenika i studenata.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prisustvovao je slavi u Tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" čiji učenici postižu značajne uspjehe na takmičenjima i gdje je organizovana moderna praktična nastava u opremljenoj školskoj radionici i u 32 gradska preduzeća. 

On je poželio svim bijeljinskim učenicima da svojim znanjem i zalaganjem doprinesu napretku grada i budu nosilac privrednog razvoja Republike Srpske. 

Direktor Tehničke škole Milenko Maksimović pozvao je prosvjetare i đake da nastave da nižu uspjehe na regionalnim i republičkim takmičenjima i da načinom života i rada ostanu na putu Svetosavlja. 

U bijeljinskoj Gimnaziji "Filip Višnjić" koja u ovoj godini slavi 99 godina rada školska slava Sveti Sveti obilježena je uz prigodan program koji su pripremili učenici i profesori srpskog jezika i muzičke kulture. 

Direktor Gimnazije Vladimir Šavija rekao je novinarima da se i u moderno vrijeme moraju očuvati obrazovanje, vaspitanje, kultura i svetosavski način života i rada. 

Kum slave Stefan Mitrović, nekadašnji učenik ove škole u kojoj su njegov djed i pradjed bili profesori, pozvao je prosvjetare i učenike da svojim radom i znanjem nastave da opravdavaju ugled Gimnazije u Bijeljini. 

U šest srednjih škola i na fakultetima u Bijeljini svetosavske svečanosti održane su u prostorijama obrazovnih institucija, dok učenici svih 12 osnovnih škola u gradu svoje priredbe povodom školske slave izvode u Centru za kulturu "Semberija". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )