FOTO: InfoBijeljina

Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama, lomljenjem slavskog kolača ispred zgrade Gradske uprave i polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, Bijeljina je danas obilježila svoju krsnu slavu, praznik posvećen Svetom Pantelejmonu.

Ove godine slavski kolač su lomili, zajedno sa Vladikom, Gradonačelnikom i Predsjednikom Skupštine Grada, najuspješniji učenici u protekloj školskoj godini.

 
Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, poslije večernjeg bogosluženja, obraćajući se okupljenim građanima i vijernicima na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića, nije krio zadovoljstvo što je Trg u Bijeljini večeras bio mjesto okupljanja onih koji poštuju današnji praznik i rekao da smo se zajednički molili za sve žitelje Bijeljine, ali i cijelog regiona.

 
- Apelujem na naše braću i sestre da poštuju svoju tradiciju i žive po pravoslavnom predanju, zdravim životom i čuvaju temelj društva, a to je bračna zajednica. Blagodarimo gradonačelniku Petroviću što se trudi da vodi ovaj grad kao zajednicu koja ide naprijed.
 
Neka svako uradi koliko može da doprinese da ovaj grad bude bolji za život - rekao je vladika Fotije.
 
U obraćanju svojim sugrađanima, gradonačelnik Ljubiša Petrović je, zahvalivši se svim gostima iz drugih opština i gradova pobratima na dolasku i vladiki Fotiju na riječima mudrosti, rekao da treba da se trudimo da živimo jedni sa drugima, ne jedni pored drugih i izrazio nadu da će nas Sveti Pantelejmon okupljati na ovaj način još dugo.

 
- Večerašnja liturgija posvećena je zaštitniku Bijeljine, onom koji je bio iscjelitelj i nadljudskim i božanskim moćima, vođen Gospodom Isusom Hristom, pomagao bolesnima. Trudio se da ličnim primjerom učini ovozemaljski život i ljude boljima - rekao je Petrović.
 
Predsjednik opštine Peć, sa privremenim sjedištem u Goraždevcu, Miloš Dimitrijević, poručio je prisutnim građanima Bijeljine da je počastvovan što je ove godine kum slave pobratimskom gradu koji u svakom pogledu podržava sve ljude koji žive na Kosovu i Metohiji.

 
Prenoseći pozdrave od porodica iz Metohije čija su djeca bili gosti Bijeljine ovog ljeta, dodao je i da vidi dobru perspektivu za razvoj Bijeljine, a kroz nju i čitave Republike Srpske i opstanak i ostanak ljudi na ovim prostorima. 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )