FOTO: null

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 15. i 17.04.2016. godine spriječili su krijumčarenje 4.730 kutija raznih vrsta cigareta, saopšteno je za portal InfoBijeljina u Graničnoj policiji BiH.

"U prvom slučaju krijumčarenje cigareta otkriveno je u graničnom pojasu, mjestu Međaši, kada su dva lica vozila na biciklu cigarete koje su prethodno ilegalno čamcem preko Drine prenesene na teritoriju Bosne i Hercegovine. Ugledavši službenike JGP Bijeljina, udaljili su se prema šumi ostavivši bicikl i cigarete u vrećama", navodi se u saopštenju.

O događaju obaviješteni su Tužilaštvo BiH i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije u cilju pronalaska krijumčara. Cigarete, 2.490 kutija merilin i 480 kutija trokadero, predate su Upravi za indirektno oporezivanje BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju. 

Drugi slučaj krijumčarenja cigareta otkriven je 17.04.2016. prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi graničnom kontrolom renoa, registarskih oznaka Slovenije. 

Prilikom pretresa u više namjenski napravljenih bunkera nađeno je 1.760 kutija raznih vrsta cigareta akciznih markica Srbije. Vozilom je upravljao N.M. (1958.), državljanin Republike Slovenije. Vozilo i cigarete privremeno su oduzeti. Protiv N.M. biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog krivičnog djela „krijumčarenje“. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )