FOTO: null

Velike temperaturne oscilacije, uz iznenadne vrele dane, ovog proljeća navele su brojne građane da potraže osvježenje na javnim česmama, ali nažalost nijedna javna česma u Bijeljini, osim u Domu zdravlja, nije u funkciji.

Privremene česme koje postavlja gradski vodovod još ne rade, a ne radi ni jedina stalna javna česma na Trgu Đenerala Draže Mihajlovića. Nadležni do početka ljeta ne namjeravaju da riješe ovaj problem.

Za rezliku od većine drugih gradova koji u centru imaju javne česme, u Bijeljini nema besplatne vode za piće za građane i goste.Ovo je poseban problem za djecu, i rekreativne sportiste koji vježbaju i pješače u gradskom parku, gdje ni prošlog ljeta nije bilo vode za piće .

Vodovod planira da osposobi česmu u parku, i postavi tri montažne česme na Trgu Kralja Petra prvog Karađorđevića, ali tek sa početkom ljeta.

"Predviđeno je da to bude u junu, julu i avgustu, ta tri najtoplija mjeseca u godini i sva voda koja se potroši na tim česmama AD Vodovod i kanalizacija Bijeljina, kao društveno odgovorna firma daruje svojim sugrađanima", rekao je portparol AD "Vodovod i kanalizacija" Stojadin Knežević.

Prije nekoliko godina u Bijeljini je na Trgu Generala Draže Mihajlovića napravljena javna časema , ali ni ona ne radi

"Ukoliko se ukaže potreba u skladu sa tehničkim mogućnostima Gradska uprava će u saradnji sa AD Vodovod i kanalizacija postaviti česme i na nekim drugim lokacijama" kaže šef Odsjeka za stambeno-komunalne poslove Grada Bijeljina Stojan Јovović.

Nadležni procjenjuju da javne česme treba da budu u funkciji isključivo tokom ljetnih mjeseci, pa građani od početka septembra do kraja maja za vodu moraju da se snađu na neki drugi način.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )