FOTO: null

Pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijeli su Okružnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv lica čiji su inicijali A.P. /23/ iz ovog grada zbog sumnje da je prevarom pribavilo protivpravnu

Gnjatovićeva je navela da je ovo lice osumnjičeno da je, u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica, u više navrata oštećenog državljanina Švajcarske dovelo u zabludu da izvrši transfere novca posredstvom vlastitih računa na račun osumnjičenog. 

A.P. je potom, bez zakonom propisanih isprava, podizao doznačena sredstva. 

Izvještaj je podnesen u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Bijeljina. 

Gnjatovićeva je podsjetila da je ovo lice uhapšeno 31. decembra prošle godine u okviru međunarodne istrage Uprave kriminalističke policije u vezi sa krivičnim djelima prevara. 

U okviru ove istrage policijski službenici su u julu 2017. godine izvršili pretrese na više lokacija, te privremeno oduzeli predmete u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela, odnosno određenu dokumentaciju, mobilne telefone, računare, automatsku pušku i metke, kao i automobile "tuareg" i "krajsler". 

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Aleksandru Periću, koji je priznao izvršenje krivičnog djela. 

On je posredstvom lažnih profila na društvenim mrežama kontaktirao oštećeno lice u Švajcarskoj kojem je govorio da je u teškoj materijalnoj situaciji i koje mu je na osnovu toga uplaćivalo novac. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )