FOTO: null

Sva krivična djela protiv imovine počinjena u proteklih godinu dana na području Policijske stanice 2 CЈB Bijeljina su rasvijetljena, a počinioci predati tužilaštvu.

To je rezultat višegodišnjih napora svih pripadnika MUP Republike Srpske na efikasnijem suzbijanju i rasvjetljavanju učestalih teških krađa i drugih krivičnih djela protiv imovine građana i pravnih lica. Preventivni rad i otkrivanje počinilaca rezultirali su smanjenjem kriminalnih aktivnosti u mjescu oktobru za oko 42 odsto na području CЈB Bijeljina, koji je nedavno reorganozovan podjelom nadležnosti sa novoformiranim CЈB Zvornik. 

Za policiju, nema praznika. Radno i na dan slave, i na dan Dejtona. Uvijek na oprezu i u Bijeljini. U odnosu na prošlu godinu, broj krivičnih djela prepolovljen. Policijska stanica u Dvorovima, razotkrila je sve počinioce krivičnih djela protiv imovine.

- Rasvijetljeno je 17 krivičnih djela teških krađa počinjenih na štetu fizičkih lica i šest krivičnih djela na štetu pravnih lica, gdje je izvršenjem ovih djela pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 100.000 KM - rekao je Diko Solaković, pomoćnik komandira Policijske stanice 2.

Kod razbojnika su, pored ukradenih vrijednosti u novcu, zlatu i drugim dargocjenostima nalaženi i oružje i municija.

- Mi smo se za veoma kratko vrijeme uspjeli organizovati i realizovati mjere i radnje s ciljem da građanima Bijeljine stvorimo što bezbjedniji ambijent - naveo je Milan Nešković komandir Policijske stanice 2.

I samo prisustvo policije na terenu preventivno je djelovalo na moguće počinioce krivičnih djela, istakli su mještani Dvorova.

U policiji navode da moguće pomjeranje sjedišta ove policijske stanice u Bijeljinu neće narušiti postignuti stepen bezbjednosti. Tome u prilog ide i povjerenje građana koji prepoznaju sve efikasniji rad na cijelom području CЈB.

Reorganizacijom CЈB Bijeljina od 10. oktobra, nadležnost u dijelu Podrinja i Birča predata je novoformiranom CЈB Zvornik. Pri CЈB Bijeljina ostale su dvije policijske stanice u Bijeljini i po jedna u Јanji, Ugljeviku i Loparama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )