FOTO: InfoBijeljina

Gradsko pozorište “Semberija” večeras će se prvi put predstaviti publici u Bijeljini premijerom predstave “Komedija ometena u razvoju”.

Predstava je rađena po tekstu Milivoja Mlađenovića, a po motivima satiričnog romana Fransoe Rablea "Gargantua i Pantagruel". Režiser predstave je Dušan Tuzlančić, a igraju Ivan Petrović, Vanja Krtolina, Nenad Blagojević, Mirna Јovanović, Mihailo Maksimović, Marija Novaković i Dušan Ranković, glumci sa čak pet akademija iz regiona.

Saradnik na predstavi je balerina Ista Stepanov, dobitnik Sterijine nagrade za scenski pokret za 2019. godinu. Za scenografiju je zadužena Erika Vujić, koja je autor scenografija za mnogobrojne predstave Narodnog pozorišta Sombor.

Autor muzike za predstavu je Dušan Sekulić, kostimograf Biljana Grgur, lektor Saša Latinović, a za šminku i frizure zadužen je Gorislav Vidaković.

Sve karte za prvu predstavu Gradskog pozorišta "Semberija" veoma brzo su prodate, što opravdava osnivanje ove ustanove kulture, rekao je juče zamjenik gradonačelnika Bijeljine Predrag Јović.

On je na prijemu za glumce, rukovodstvo i dio stručnog tima rekao da je za Pozorište "Semberija" iz gradskog budžeta ove godine izdvojeno više od 130.000 KM i da je zadovoljan što će bijeljinska publika da uživa u "Komediji ometenoj u razvoju".

Premijera, kao i sutrašnja repriza, zakazane su 20.00 časova u Centru za kulturu "Semberija", a uz ulaznici posjetioci dobijaju i Pozorišni bonton, koji sadrži i bonton za medije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )