FOTO: InfoBijeljina.com

Raskrsnica, koja je, prema mišljenju nadležnih, jedna od najkritičnijih u gradu u novembru je dobila semafore. Mjesec dana nakon postavljanja vozači i građani se pitaju da li je i sada kritična kada ima nepostojeći pješački prelaz.

Naime, postavljen je semafor na sred mosta, i ako postoji signalizacija za vozila, za pješake nije ucrtan prelaz, tako da, crveni ili zeleni “čikica” uzalud mijenja boje, jer građani ne znaju gdje je mjesto za prelaz.

Kada je riječ o mostu, tu postoji pješački prelaz ali nije jasno kada pješaci imaju pravo da pređu preko, jer je semafor udaljen nekoliko metara i nema svjetlosne signalizacije za pješake.

“Ovo mi nije jasno nikako, neko će da izgubi život zbog nemara pojedinaca koji primaju platu za svoj posao, ali ga očigledno ne rade kako treba, ili rade na brzinu. Zeleno je za pješake, vozači ne obraćaju pažnju jer nigdje nije ucrtan pješački prelaz”, rekao je za InfoBijeljina jedan od pješaka.

Pješaci se pitaju kako će i lica sa invaliditetom preći ovdje na "nepostojeći pješački", jer pristup za kolica nije urađen,a makadam se nalazi na drugoj strani. 

Zanimljivo je i to da su, prije postavljanja semafora, pješaci upravo na ovoj lokaciji kažnjavani od strane policijskih službenika ukoliko su prelazili ulicu Dušana Baranina, jer pješačkog nije bilo. 

Ostaje da čekamo da li će se uskorije nešto riješiti, a vozačima i pješacima da obrate više pažnje kada budu prolazili ovu rasksrnicu.  
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )