FOTO: InfoBijeljina

Gradsko pozorište “Semberija” premijerno će 3. decembra izvesti predstavu „Srce više nije moje” po tekstu Gorana Ibrajtera, duodramu o dvoje ljudi čiji je život uništen ratom. Za kraj godine, za 18. decembar, pripremaju predstavu za najmlađu publiku „Novogodišnji slučaj”, po tekstu i u režiji umjetničkog rukovodioca ovog pozorišta Milivoja Mlađenovića.

Ovo pozorište za kratko vrijeme uspjelo da osvoji simpatije publike kod kuće, ali i na scenama u regionu. Ove godine gostovali su u Kruševcu, Nišu, Vranju i u Živinicama i sa ovih gostovanja donijeli su brojne nagrade. 
 
U skladu sa epidemiološkim mjerama na predstavama mogu da popune jednu trećinu mjesta u sali i  u toj namjeri uspijevaju svaki put. Mada je sa radom počelo u vrijeme pandemije, pozorište bilježi samo uspjehe. 
 
Ponosni su na prvu predstavu “Komediju ometenu u razvoju” ali i druge sa kojima su se predstavili ljubiteljima pozorišne umjetnosti i učestvovali na festivalima. 

 
Direktor Gradskog pozorišta “Semberija” Bijeljina Ivan Petrović za InfoBijeljina podsjeća da se ovo pozorište plasirano na festival “Borini pozorišni dani” koji je jedan od prestižnijih u regionu. 
 
“Ovaj festival baštini dugu tradiciju i neki od učesnika su Atelje 212, Jugoslovensko dramsko pozorište, Sterijino pozorište, novosadsko pozorište. To svjedoči, reći ću bez imalo lažne skromnosti, i o našem kvalitetu. Ponosni smo i na učešće na pozorišnom festivalu u Živinicama gde je naša Marija Novaković osvojila nagradu za najbolju glumicu”, ističe za InfoBijeljina Petrović. 
 
Član pozorišnog ansambla od njegovog osnivanja je i mlada glumica Vanja Krtolina. Glumu je završila na Fakultetu dramskih umetnosti Sinergija u Beogradu, u klasi profesora Ivana Jevtovića i Mihaila Laptoševića.
 
“Glumac ne postajete, tako se rađate. Nije lako, ali vrijedi svake suze, kapi znoja i neprospavane noći. Gluma je moj poziv i moj život”, kaže djevojka. 
 
Bijeljinski glumci su u Kruševcu, u okviru „Dana Srpske u Srbiji" igrali  predstavu kojom su počeli pozorišni život - „Komediju ometenu u razvoju”, po tekstu Milivoja Mlađenovića . 
 
Ove sezone bijeljinsko pozorište je premijerno izvelo i poetski teatar „Mornar bez kompasa” po tekstovima Mike Antića ,a u režiji profesorke Valentine Vidaković. 
 
Rad gradskog pozorišta obogatio je kulturni život Bijeljine, ne samo kroz njihove predstave, već i otvaranjem mogućnosti za pozorišnu razmjenu sa drugim pozorišnim ansamblima iz gradova BiH i Srbije. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )