FOTO: InfoBijeljina.com

Tokom epidemije virusa korona policija je u bijeljinskoj regiji sankcionisala 303 lica zbog nepoštovanja mjere korištenja lične zaštitne opreme, rekao je načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.

"Za vrijeme trajanja mjera od polovine marta sankcionisano je 385 građana zbog nepoštovanja mjera ograničenja kretanja tokom policijskog časa, evidentirano 36 prekršaja zabrane kretanja za lica starija od 65 godina i regisrovano 196 lica koja su prekršila mjeru zabrane napuštanja mjesta prebivališta", naveo je Ćosić.

Ćosić je na konferenciji za novinare rekao da su prekršajne sankcije izrečene za 22 lica zbog kršenja mjere zabrane okupljanja više od troje ljudi.

Policija je izvšila 13.984 provjere kroz bazu kućne izolacije i sankcionisala osam građana na javnom mjestu zbog nepridržavanja izrečene mjere.

U periodu intenzivne borbe protiv širenja virusa korona policija je u karantine lokalnih zajednica ispratila 1 331 lice, a pruženo je osam policijskih asistencija zdravstvenim ustanovama i jedna službenicima komunalne policije.

Na području lokalnih zajednica koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina bilo je organizovano stalno obezbjeđivanje osam karantina, dva republička i šest lokalnih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )