FOTO: InfoBijeljina.com

Agencija za mala i srednja preduzeća Grada Bijeljina raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava novoosnovanim privrednim licima u Bijeljini, radi podrške u zapošljavanju novih radnika, kao i za nabavku osnovnih sredstava - mašina, opreme i alata.

Pravo na podsticaje imaju privredna društva i preduzetnici koji su osnovani u 2019. godini, osim subjekata koji se bave trgovinom i ugostiteljstvom.

Ukupan iznos sredstava koji će biti dodjeljen ovim Javnim pozivom je 30.000 konvertibilnih maraka, a najveći pojedinačni grant iznosi 8.000 KM.

- Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća nastoji da pruži podršku novoosnovanim privrednim subjektima onda kada im je pomoć najpotrebnija - na početku poslovanja. Zbog toga smo Javni poziv usmjerili na povećanje produktivnosti i konkurentnosti, odnosno, nabavku mašina, opreme i alata. Takođe, sufinansiraćemo dio troškova nabavke osnovnih sredstava  privrednim društvima i samostalnim preduzetnicima koji obavljaju djelatnost na području Grada Bijeljina, istakla je Tatjana Blagojević, v.d. direktora Agencije za mala i srednja preduzeća.

Javni poziv biće otvoren do 21. septembra 2019. godine. Sve dodatne informacije o Javnom pozivu, kao i obrazac za prijavu nalaze se na zvaničnom sajtu Grada Bijeljina klikom OVDJE

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )