FOTO: null

Festival je otvoren juče, izložbom fotografija koje su pristigle na ranije raspisan fotokonkurs. Ove godine PROtFEST ima 4 segmenta i održava od 13. do 15. oktobra 2016. pod sloganom: “Predrasude i nasilje nisu naš fazon!”

Pored muzičkih i pozorišnih sadržaja, biće prikazani dokumentarni filmovi, realizovaće se radionica sa srednjoškolcima, a eminentni stručnjaci  će održati predavanja koja će pratiti temu festivala.

Posebno izdvajamo nastup pozorišne trupe iz Novog Pazara sa predstavom “Beton mahala” u režiji BranislavaTrifunovića i Rifata Rifatovića,  14. oktobra predstavu “Kuća velikog rata” u produkciji  Aps Art centra za pozorišna istraživanja iz Beograda i 15. oktobra predstavu “Virus” u produkciji dramske sekcije JU Gimnazija “Filip Višnjić” iz Bijeljine. Muzički segment festivala sve tri večeri počinje u 22 h i odvija se u prostoru bivše fabrike “Zenit”. Pored mladih umjetnika imuzičara iz Bijeljine na festivalu će nastupiti poznati bh muzičar Laka sa bendom, podgorički bend “Zoon politikon”, a zatvaranje15.10. je rezervisano za nastup popularnog umjetnika, repera i pisca Marka Šelić-a Marčela.

Želimo da realizovanjem projekta PROtFEST 16, skrenemo pažnju zajednice na značaj kreativnog izražavanja u borbi protiv problema predrasuda i nasilja.

- Udruženje građana Teatar Ubuntu postoji još od 2009. godine i bavi se kulturom, sa posebnim akcentom na pozorišnu umjetnost, ali i druge srodne oblasti. Članovi našeg udruženja su mladi glumci, reditelji, muzičari, likovni umjetnici, ali i ljubitelji umjetnosti.
- Odprošle godine organizujemo višednevni multimedijalni festival "PROtFEST" koji predstavlja odgovor umjetnika zajednici koja nema pozorište, a željna je kvalitetnih kulturnih sadržaja izjavio je za portal InfoBijeljina organizator festivala Ivan Petrović.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )