FOTO: InfoBijeljina

Odjeljenje komunalne policije i Odjeljenje za inspekcijske poslove Grada Bijeljina redovno kontroliše sprovođenje naredbi gradskog Štaba za vanredne situacije u vezi sa sprečavanjem širenja novog virusa korona, a inspektori za hranu kaznili su jedan trgovački centar sa 10.000 KM zbog toga što su na policama bili proizvodi kojima je istekao rok trajanja.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Boban Jovičević kaže da se nada da je sporna hrana greškom dospjela na police i da se slične situacije neće ponavljati.

- Većina trgovačkih centara je poštovala procedure u vezi sa dezinfekcijom objekata, brojem zaposlenih i brojem kupaca koji u jednom trenutku mogu da borave u određenom prostoru. Veterinarska inspekcija pooštrila je propise kada je riječ o radu ribarnica, mesnica i klaonica u kojima svi radnici moraju da imaju zaštitne maske i rukavice, a sirovo meso mora da bude vrhunskog kvaliteta. Do sada smo sankcionisali sve subjekte koji nisu poštovali odluku o radnom vremenu – rekao je Jovičević.

On je istakao da do sada nema prijava u vezi sa povećanjem cijena proizvoda u prodavnicama i marketima, ali da je primijećeno poskupljenje zaštitnih maski i rukavica.

- Nadležno ministarstvo propisalo je da cijene svih proizvoda moraju da budu usklađene sa cijenama od 5. marta 2020. godine i izvršenje ove naredbe mora stupiti na snagu od danas – poručio je Jovičević.

Načelnik Komunalne policije Ratomir Draganić naglasio je da je od 16. marta, kada je izdata naredba Štaba za vanredne situacije u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona, sankcionisano nekoliko ugostiteljskih objekata zbog nepoštovanja propisanih pravila.

- U prethodna dva dana kaznili smo jedan ugostiteljski objekat zbog bahatog ponašanja vlasnika koji nije poštovao odluku o skraćenom radnom vremenu. Do danas je sankcionisan i jedan kafić, te motel u Ulici Filipa Višnjića gdje smo u dva navrata zatekli ljude koji tu nisu prijavljeni na prenoćištu. Svi ostali ugostiteljski objekti i privredni subjekti poštuju naredbe – kaže Draganić.

On je dodao da je zabilježeno i jedno lažno prijavljivanje adrese od strane lica koje je doputovalo na teritoriju grada Bijeljina, te da će takve slučajeve u budućnosti strože provjeravati  pripadnici Granične policije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )