FOTO: null

Bijeljina - Na području Policijske uprave Bijeljina u proteklih 11 mjeseci prijavljena su 554 krivična djela protiv imovine od kojih je rasvjetljeno oko 62 odsto.

Iz Policijske uprave Bijeljina navode da su najčešće mete napada porodične kuće, vikendice i stanovi, a nerijetko i pravna lica. 

Iz kuća i stanova najčešće se kradu novac, zlatni nakit, oružje, tehnička roba, kao i ostali predmeti koji se lako i brzo mogu prodati na tržištu. 

U teškim krađama na štetu pravnih lica /trgovinskih radnji/ najčešće se kradu cigarete, novac iz depozita, suhomesnati proizvodi, kao i ostala roba koja se nalazi u prodavnici. 

Iz policije napominju da su krivična djela protiv imovine intenzivnija početkom jeseni i u zimskom periodu, te pozivaju građane da prijave policiji kretanje sumnjivih lica ili vozila. 

"Preporučujemo postavljanje alarmnih i video nadzornih sistema, kao i da kada odlaze od kuće na duži period, građani angažuju prijatelje ili rodbinu koji će nadzirati ili obilaziti njihove objekte. Posebno apelujemo da građani adekvatno zaštite domove u periodu slava i praznika, kada većina njih odlazi iz domova na kraći period", dodaje se u saopštenju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )