FOTO: null

Službenici Jedinice granične policije /JGP/ Bijeljina na Međunarodnom graničnom prelazu Rača spriječili su pokušaj prelaska granice ukradenim vozilom “BMV X5” nacionalnih oznaka Srbije, kojim je upravljao državljanin Srbije čiji su inicijali V.S, saopšten

Službenici Jedinice granične policije /JGP/ Bijeljina na Međunarodnom graničnom prelazu Rača spriječili su pokušaj izlaska lica ukradenim vozilom “BMV X5” nacionalnih oznaka Srbije, kojim je upravljao državljanin Srbije čiji su inicijali V.S, saopšteno je danas iz Granične policije BiH. 

Prilikom granične kontrole prekjuče su uočene prepravke broja šasije, utvrđeno da je vozilo ukradeno u Švajcarskoj i da je Interpol raspisao potjernicu za njim. 

Na istom prelazu prilikom granične kontrole "golfa" nacionalnih oznaka BiH uočene su nepravilnosti na broju šasije, a vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali D.P. 

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje isprave, V.S. i D.P, kao i oba vozila, predati su službenicima Centra javne bezbjednosti Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske na dalje postupanje. 

Službenici JGP Bijeljina otkrili su prije dva dana falsifikovanu saobraćajnu dozvolu i zeleni karton Italije koju je prilikom pregleda na uvid dao državljanin Srbije čiji su inicijali I.B. 

Ovo lice kontrolisano je u audiju registarskih oznaka Italije, na ulasku u BiH na prelaz Popovi. 

Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini I.B. i vozilo predati su službenicima Stanice granične policije Badovinci Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. 

Službenici JGP Bijeljina juče su lišili slobode S.V. je graničnim provjerama utvrđeno da je za njom CJB Bijeljina raspisao potragu zbog krivičnog djela krađa. 

Ova državljanka BiH kontrolisana je pri ulasku u BiH na prelaz Rača i predata službenicima Policijske stanice Bijeljina MUP-a Republike Srpske. 

Službenici Jedinice granične policije Gradiška juče i prekuče, prilikom izlaska iz BiH na prelazu Gradiška, lišili su slobode dva državljana BiH koje je potraživao Osnovni sud u Banjaluci. 

M.P. je lišen slobode zbog krivičnog djela prikrivanje, dok je A.T. lišen slobode zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja. M.P predat je službenicima Sudske policije Banja Luka, a A.T. službenicima Policijske Gradiška. 

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša 13. januara lišili su slobode slovenačkog državljanina čiji su inicijali H.Č. nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bužim raspisala potragu radi upućivanja na izdržavanje kazne zatvora. Državljanin Slovenije kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Velika Kladuša i predat službenicima Policijske stanice Bužim. 

Službenici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su juče nezakonit promet 39 jagnjadi bez potrebne dokumentacije, koja su otkrivena graničnom kontrolom teretnog motornog vozila, registarskih oznaka BiH u graničnom pojasu na području Zvornika. 

Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali G.Č, a stoka je prema nalogu opštinskog inspektora veterine privremeno deponovana u klaonici "Karakajsko polje". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )