FOTO: InfoBijeljina

Na romskom groblju u Bijeljini, vandalskim činom, oštećeno je sedam spomenika porodice Husić i njihovih srodnika, a cijeli slučaj prijavljen je bijeljinskoj policiji.

Vijest o ovom nemilom događaju, porodicu Husić, sestru Nevresu i brata Fikreta, zatekla je u Njemačkoj, gdje već 30 godina žive i rade.

Nevresa Husić nesrećnim slučajem izgubila je ćerku od pet i po godina, dok je Fikretov sin, od samo osamnaest mjeseci podlegao bolesti. 

Tijela preminule djece, roditelji su donijeli na porodično groblje u Bijeljinu.

“Oni koji su ovo uradili, išli su na to da povrijede nas roditelje još jednom. Zar im nije dosta?!”, kžae majka Nevresa, plačući nad oštećenom spomen pločom svoje ćerke.

Fikret Husić kaže da je o cijelom događaju obavještena policija, od koje očekuju da počinioci budu pronađeni i kažnjeni za učinjeno.

Da se ovakvi i slični incidenti ne bi dešavali u buduće, porodica Husić ima namjeru da u dogovoru sa Islamskom zajednicom, gradonačelnikom Bijeljine i ostalim porodicama, čiji pokojnici leže na ovom groblju, pokrene inicijativu za jačim i boljim obezbjeđenjem groblja, postavljanjem sigurne ograde, nadzornih kamera i zapošljavanjem čuvara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )