FOTO: InfoBijeljina/Srna

Dan Republike svečano je danas obilježen u Bijeljini odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske i prijemom za gradske privrednike koji su u poslovnoj 2018. godini ostvarili prihod od 2,3 milijarde KM.

"Srećan Dan Republike i ne zaboravimo da od svakog od nas zavisi kako će Republika Srpska izgledati sutra", poručio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Ističući važnost 9. januara u istoriji Republike Srpske, on je naveo da u Srpskoj ima mjesta za sve koji žele da žive zajedno sa srpskim narodom, u miru i na dobrom mjestu.

Na svečanom prijemu u gradskoj Galeriji, Mićić je uručio zahvalnice privrednicima za uspješno poslovanje, zapošljavanje, društveno odgovoran rad i podršku humanitarnim akcijama, navodeći da u gradu djeluje 1.000 privrednih subjekta i 2.000 preduzetnika.

On je kao posebno uspješne istakao firme iz Bijeljine "Sport vižn" i "Nešković", te naveo da su ove godine među nagrađenima one koje su najviše doprinijele zapošljavanju, poput preduzeća "Pas", koje obezbjeđuje posao za 1.000 ljudi.

"Naš poslovni duh i naša privreda su jaki, a naše najveće prirodno bogatstvo su ljudi", ocijenio je Mićić.

On je naglasio da lokalna zajednica pruža jednake šanse svim ljudima, te naveo brojne infrastrukturne projekte koji su u toku ili su planirani za naredne godine, a Bijeljinu će učiniti urbanijom i poslovno razvijenijom sredinom.

Gradonačelnik je kao prioritet istakao otvaranje radnih mjesta, koje će omogućiti rast standarda i garantovati ostanak stanovništva u Republici Srpskoj.

Među važnim projektima koji se realizuju uz podršku Vlade Republike Srpske Mićić je naveo izgradnju auto-puta kroz Bijeljinu, završetak gasifikacije grada, izgradnju drinskog nasipa, nastavak navodnjavanja, kao i izgradnju studentskog doma.

"Region uveliko odmiče sa rastom standarda i uređenjem privrednog ambijenta i krajnje je vrijeme da sagledamo puteve i načine da ih stignemo i držimo korak u tom razvoju", ocijenio je Mićić.

Nagrađene firme su "Pas", "Feniks farma", "ZP komerc", Etno-selo "Stanišići", "VS komerc", "Gala medika" i "Gama S", te zanatska radnja "Bravarija" i frizerski salon "Milan".

Odajući počast junacima koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i odbranu Republike Srpske vijence i cvijeće na spomenik braniocima položili su gradski čelnici, odbornici, narodni poslanici iz Bijeljine, predstavnici boračkih kategorija, Ministartva unutrašnjih poslova i vojske. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )