FOTO: null

Generacija bijeljinskih svršenih srednjoškolaca, njih oko 209, koji su 1987. godine završili neku od četiri srednje škole u Bijeljini, obilježili su u subotu naveče u hotelu „Drina“ tridesetu godišnjicu mature.

Siniša Kačarević, rođeni Bijeljinac, koji je prije trideset godina završio Srednju geodetsku školu kaže da je u pitanju generacija koja danas živi i na evropskom, ali i na američkom kontinentu, u Australiji, pa čak  i u Aziji.

„Ovo naše masovno okupljanje potvrda je da je riječ o uspješnoj i kvalitetnoj generaciji. Sačuvali smo i ljubav prema Bijeljini, prisutne su emocije i sentimentalnost koja ja krasila sve generacije iz tih godina. Mnogi su doputovali iz najudaljenijih država, prevalivši na desetine hiljada kilometara da bi bili na ovom druženju. Bijeljina je tada imala 32.000 stanovnika i bila je mnogo manji grad, te i ovolika brojnost dovoljno govori o kvalitetu jedne generacije. Kada smo obilježavali 25 godina mature bilo nas je 213 na okupu“, kaže Siniša Kačarević za portal InfoBijeljina.

Samir Atić (48), takođe, rođeni Bijeljinac, kaže da je po zanimanju mašinski tehničar. Srednju školu je završio u Srednjoškolskom centru „Alija Alijagić“.

„Moje trenutno prebivalište je Švedska i tamo živim već 25 godina. Svake godine dolazim u Bijeljinu po nekoliko puta. Svoj grad nisam zaboravio i neću ga nikada zaboraviti. Došao sam i sada da se sretnem sa prijateljima, rođacima i drugovima. Svi mi smo proveli jednu bezbrižnu mladost i djetinjstvo u ovom gradu. Ovaj susret i samu organizaciju mogu ocijeniti najvišom ocjenom. Ima uzbuđenja, proradile su i emocije. Najljepši je doživljaj kada sretnete drage ljude i kada evocirate uspomene na mladost i na djetinjstvo“, kaže Samir Atić za naš portal.

Aleksandra Spasojević već 22 godine živi u Otavi, u Kanadi. Kaže da je u Bijeljini završila osnovnu, srednju i muzičku školu. Susret generacije iz četiri srednje škole i za nju je nezaboravan doživljaj.

„Zajedno smo odrastali, proveli puno lijepih trenutaka od osnovne škole, a prošli smo zajedno i kroz srednju školu. Ovo je za mene specijalan susret. Završila sam tehnološki fakultet i trenutno radim u Vladi Kanade na ispitivanju zemljišta u poljoprivredi. Sve što sam ovdje naučila, sada primjenjujem u jednoj puno razvijenijoj državi. Nažalost, takva je situacija bila i takav je bio moj životni put“.

Refik Hodžić, je 1987. godine završio Poljoprivrednu školu u Bijeljini. Trenutno živi u Južnoj Australiji, u Adelaidu. Tamo je već 25 godina. U Australiji je upoznao i suprugu, koja je tamo rođena.

„Imam kćerku od 25 godina, pravnika. Imam privatnu firmu u Australiji. Svake dvije godine posjećujemo Bijeljinu. Proputovao sam 20.000 kilometara da bih bio sa svojom generacijom večeras ovdje. Ne treba ništa više reći“, kaže Refik Hodžić. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )