FOTO: infobijeljina.com

Evropska sedmica mobilnosti, koja se svake godine obilježava od 16. do 22. septembra u mnogim gradovima širom Evrope, ove godine je u Bijeljini proslavljena sedmi put. Gradska uprava, u saradnji s Odsjekom za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, organizovala je niz aktivnosti kako bi podstakla održivi razvoj i promovisala alternativne načine kretanja.

Jedna od centralnih manifestacija bila je revijalna vožnja biciklima pod nazivom "20ka za zdravlje", koja je okupila više od 460 sugrađana, starosne dobi od 3 do 73 godine. Cilj ovog događaja bio je promovisanje zdravih životnih navika, aktivnog kretanja i zaštite životne sredine.

Ovogodišnja tema Evropske sedmice mobilnosti, "Zajednički javni prostor", naglašava važnost korišćenja javnih prostora za sve građane. Učesnici biciklijade uživali su u bezbjednoj vožnji, koju je omogućila saradnja sa CJB Bijeljina, dok je Udruženje građana "Eko Put" organizovalo prostor za odmor u Eko centru "Jezera".

Učesnicima su obezbijeđeni obrok i osvježenje, a najistaknutiji biciklisti su dobili vrijedne nagrade i poklon vaučere zahvaljujući podršci društveno odgovornih kompanija.

Ovaj događaj je još jedan korak ka ostvarenju cilja Gradske uprave da do 2030. godine Bijeljina postane grad budućnosti, s naglaskom na održivi privredni, društveni i ekološki razvoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )