FOTO: InfoBijeljina.com

Na prijedlog Gradskog štaba za vanredne situacije Gradonačelnik Grada Bijeljina donosi NAREDBU o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih i drugih objekata i službi na teritoriji Grada Bijeljina.

Nova naredba glasi:

1. U cilju provođenja vanrednih mjera za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spasavanja stanovništva od 26.05.2020. godine zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu.

2. Od 26.05.2020. godine dozvoljava se rad bazenima, „wellness“ i spa centrima posebno i u sklopu ugostiteljskih objekata za smještaj.

3. Do 08.06.2020. godine zabranjuju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista. 

4. Prilikom obavljanja djelatnosti subjekti iz tačke 2. ove Naredbe, kao i svi ostali subjekti kojima je odobreno obavljanje djelatnosti, dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU ''Institut za javno zdravstvo Republike Srpske'' za sprječavanje pojave i širenja COVID – 19 bolesti na radnom mjestu. 

5. Svi subjekti iz tačke 4. ove Naredbe mogu samostalno obavljati dezinfekciju poslovnih prostora u skladu sa Uputstvom JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.

6. Gradska uprava i gradske službe dužni su organizovati svoj rad kako slijedi: 

  •  na ulazu u sve službene prostorije Gradske uprave koje pružaju usluge građanima ograničiti broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u Gradskoj upravi, onemogućiti zadržavanje u prostorijama Gradske uprave i pravljenje dužih redova u zatvorenom prostoru,
  •  održavati rastojanje između građana u zatvorenim prostorijama Gradske uprave od  najmanje dva metra, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene i
  • omogućiti rad šalter sale i matične službe Gradske uprave, uz kontrolu broja korisnika usluga šalter sala i matičnih službi zavisno od prostora, održavanje fizičke distance od dva metra i uz obezbjeđenje fizičke providne barijere na radnom mjestu koja pruža dovoljnu zaštitu zaposlenom i korisniku.

7. Zadužuju se Odjeljenje za inspekcijske poslove i Odjeljenje komunalne policije Gradske uprave Bijeljina da u provođenju ove Naredbe obezbijede poštovanje iste od strane naprijed navedenih subjekata.

8. O izvršenju zadataka iz ove Naredbe, organi iz tačke 7. ove Naredbe svakodnevno će izvještavati Komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije.

9. U slučaju nepostupanja po ovoj Naredbi primjenjivaće se kaznene odredbe predviđene Zakonom.

10. Stupanjem na snagu ove Naredbe prestaje da važi Naredba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih i drugih objekata i službi na teritoriji Grada Bijeljina (''Službeni glasnik Grada Bijeljina'', broj: 27/20, 28/20 i 30/20).

11. Ova Naredba stupa na snagu odmah, a biće objavljena u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )