FOTO: null

Bijeljinska Fabrika šećera, koja se nalazi u stečaju, do sada nije dobila zvaničnu ponudu za preuzimanje niti pismo namjere od strane grupe investitora, koje predvodi Goran Vajkić.

Rekao je to Lazar Đurđević, stečajni upravnik Šećerane, ističući ipak da je predstavnik te grupe investitora boravio u preduzeću, te da je bilo razgovora u vezi s mogućnostima kupovine ovog nekadašnjeg giganta.

Naime, pojedini mediji su prenijeli da je grupa investitora, koje predvodi Vajkić, pripremila 73 miliona maraka kako bi pokrenula proizvodnju u ovoj firmi, koja ne radi od 2010. godine. Izrazili su nadu da će sve potrebne poslove u vezi s tim završiti do marta sljedeće godine, kada je i posljednji rok za sijanje šećerne repe u Semberiji i Posavini. Međutim, Đurđević je rekao da će o eventualnoj ponudi ove grupe investitora odlučivati Skupština akcionara Šećerane, čija je sjednica zakazana za 10. marta sljedeće godine.

„O tome se može razgovarati tek na toj sjednici, kada je zakazano i prvo ispitno-izvještajno ročište. Do tada ništa ne možemo raditi, jer zakon kaže da se ništa ne može prodavati dok se ne održi prvo ispitno-izvještajno ročište“, rekao je Đurđević i dodao da se prvo ročište ne može zakazati ranije, jer je već zakazano. Podsjećamo da je Okružni privredni sud u Bijeljini 11. decembra ove godine pokrenuo stečajni postupak u Šećerani, nakon što je privremeni stečajni upravnik utvrdio da je Šećerana trajno nesolventna i da postoji stečajna masa za namirenje troškova stečajnog postupka. Za njeno preuzimanje zainteresovan je i hrvatski biznismen Enver Moralić, koji tvrdi da je prije pet godina uložio više miliona evra u ovu fabriku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )