FOTO: null

Bijeljina je nastavila dugogodišnju uspješnu saradnju sa njemačkim gradom Langenhagen, kao jedini grad iz Republike Srpske u pilot projektu "Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave", koje realizuje njemačko Savezno ministarstvo za privred

Među 24 odabrane partnerske lokalne zajednice koje učestvuju u ovom projektu je pet gradova iz BiH, uz gradove iz Srbije i Njemačke. 

Tokom dvodnevne radionice koja je u januaru održana u njemačkom gradu Gelzenkirhenu predstavnici lokalnih zajednica dogovarali su zajedničke projekte koji će biti zasnovani na ciljevima održivog razvoja iz EU Agende 2030, koja podrazumijeva i podizanje nivoa svijesti partnerskih jedinica lokalne samouprave o ciljevima održivog razvoja kao lokalnom zadatku. 

Osim predstavnika lokalnih samouprava, na ovom seminaru su učestvovali i povjerenici za EU i Savezi opština i gradova zemalja učesnica, a grad Bijeljinu su u Gelzenkirhenu predstavljali šef kabineta gradonačelnika Mile Pejčić i šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović. 

"Sa Langenhagenom je tokom dvadesetogodišnje saradnje ostvaren niz uspješnih aktivnosti, prije svega humanitarnih i kulturnih, a učešćem u ovom projektu naše partnerstvo će dobiti novu dimenziju i biće prošireno na direktnu podršku razvoju lokalne zajednice", rekao je Pejčić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )