FOTO: InfoBijeljina

Tokom međunarodne policijske akcije kodnog naziva “Damar”, koja je započela juče, izvršeni su pretresi na više lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja, saopšteno je iz SIPA-e za InfoBijeljina.

Iz SIPA-e dodaju da su prilikom pretresa pronađeni i oduzeti sljedeći predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela Organizovani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa krivičnim djelom Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona BiH:

  • Mobilni telefoni,
  • Novac u različitim apoenima,
  • Koverta u kojoj se nalaze 3 PVC kesice sa sadržajem sjemenki koje izgledom asociraju da se radi o sjemenkama opojne droge marihuana ukupne težine sadržaja iz koverte 50,6 grama,
  • Automatska puška M70 AB2, sa šest okvira za automatsku pušku i 232 metka, tromblonski nastavak, pribor za čišćenje, 2 RAP-a i nož za automatsku pušku,
  • Digitalna vaga,
  • 2085 stabljika marihuane.

"Podsjećamo da su tokom jučerašnjeg dana tri lica lišena slobode, a koja se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela", navodi se u saopštenju SIPA-e.

Osumnjičene terete da su od aprila do ovog mjeseca osnovali organizovanu kriminalnu grupu radi proizvodnje i krijumčarenja marihuane i skanka iz BiH u Austriju.

Ovu međunarodnu akciju su započeli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa MUP-om Austrije i MUP-om Srbije, te uz pomoć pripadnika MUP-a Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )