FOTO: InfoBijeljina

Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja ''Rada Vranješević'' od opština i gradova u Republici Srpskoj potražuje oko 200.000 maraka.

Grad Bijeljina, čija vlast se godinama hvali da je to sredina koja se najbrže razvija u Republici Srpskoj, jedan je od dužnika.

Najveće poteškoće u radu Doma ''Rada Vranješević'' predstavljaju dugovi gradova i opština iz kojih su djeca bez roditeljskog staranja smještena u ovu ustanovu. Gradska uprava Bijeljine duguje oko 19.000 maraka.

- Dug postoji od sredine prošle godine. Pokušali smo da razgovaramo sa gradonačelnikom i opomenama pred tužbu, ali do sada nije urodilo plodom, kaže Vladimir Kajkut, direktor Doma "Rada Vranješević".

Veći dužnici su i Srbac, Lopare, Doboj, Kozarska Dubica čiji su dugovi, za razliku od Bijeljine, nastali u posljednjih nekoliko godina.

- Sva djeca su nam ista i u smislu nabavke odjeće, obuće, hrane, lijekova, školskog pribora. Ali moram da naglasim da imamo opštine sa većim dugovanjima, napominje Kajkut.

Gradonačelnik Bijeljine priznaje da se Domu duguje i najavljuje da će to ubrzo biti isplaćeno. Razlog dugovanja Domu za nezbrinutu djecu, kaže, jesu dugovanja za kapitalne projekte pa zato kasne neke isplate.

- Imamo najviše duga za kanalizaciju i dići ćemo kredit da te dugove vratimo, mi nikada nismo ostali dužni ako se malo kasni ja se ljudima izvinjavam i biće to ovih dana isplaćeno, poručuje Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Dug Domu u Banjluci nije jedini, bijeljinska Gradska uprava, priznaje njen prvi čovjek, duguje i drugim institucijama u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )