FOTO: null

Pripadnici Granične policije BiH pronašli su na području bijeljinskog naselja Dvorovi dvije plantaže marihuane, čije stabljike su bile sakrivene u plastenicima zajedno sa paradajzom i ostalim vrstama povrća.

Protiv lica čiji su inicijali P.O. /55/, kod koga je u Dvorovima kod Bijeljine prije dva dana zaplijenjena marihuana, pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini, preduzimaju se istražne mjere i radnje radi obezbjeđivanja dokaza o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Pripadnici Terenske kancelarije Sjeveroistok Bijeljina Granične policije BiH su u operativnoj akciji suzbijanja narkotika otkrili dvije plantaže marihuane i izvršili pretres stana i drugih prostorija vlasništvo lica P.O, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Bijeljini. 

Prema riječima načelnika ove kancelarije Dragana Kulića, pretres je izvršen po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini i kod ovog lica pronađeno je 6,3 kilograma suve zeljaste materija koja svojim karakteristikama odgovara marihuani, vaga, folija za pakovanje i uređaj za lijepljenje folije. 

"U neposrednoj blizini stambenog objekta pronađene su dvije plantaže zasada marihuane u plastenicima, u kojim su zasađene ukupno 152 stabljike visine od 140 do 250 centimetara, ukupne mase 193,3 kilograma", rekao je Kulić novinarima. 

On je naveo da je u ovom pretresu pronađena i jedna malokalibarska puška za koju P.O. nije posjedovao odobrenje nadležnog organa. 

Kulić kaže da su navedeni predmeti trenutno oduzeti, lice lišeno slobode, a policijski službenici Granične policije BiH, pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini, preduzimaju istražne mjere i radnje radi obezbjeđivanja dokaza o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu neovlaštene proizvodnje i prometa droge. 

On je naveo da je u posljednjih šest mjeseci na području djelovanja Terenske kancelarije Sjeveroistok Granične policije BiH droga otkrivena u još 23 slučaja. 

"U najvećem broju droga je otkrivena prilikom graničnih provjera i pregleda lica, stvari i prevoznih sredstava na graničnim prelazima", rekoa je Kulić i dodao da je u polugodišnjem periodu na području Brčko distrikta otkrivena i jedna manja plantaža.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )