FOTO: Nezavisne

Marica Gajić rođena je 27. aprila 1995. u Bijeljini, gdje je i počela trenirati košarku. I ove godine potvrdila je status najbolje bh. košarkašice i vrhunske sportistkinje.

U dresu turskog Hataja nastavila je da pruža fenomenalne partije kako u prvenstvu Turske, tako i u Evrokupu. Bh. heroina nalazi se među najkorisnijim košarkašicama u drugom po rangu evropskom takmičenju sa dabl-dabl prosjekom (poeni, skokovi). Posebno se izdvaja učinak protiv Ružomberoka, kada je ubacila 21 poen uz 20 skokova.

U godini na izmaku nastavila je da pruža spektakularne igre u bh. dresu. Ako je slutiti po startu kvalifikacija, nema sumnje da će odvesti BiH na prvo Evropsko prvenstvo poslije 22 godine.

Veličanstveni trijumf protiv Rusije, a zatim i Švajcarske stavili su bh. reprezentaciju na prag Eurobasketa. U tim susretima ubacila je ukupno 35 poena, te sakupila 24 skoka, što je takođe svrstava među najbolje igračice kvalifikacija. Svi ovi rezultati su Maricu Gajić odveli u najužu konkurenciju za nagradu za najbolju sportistkinju BiH u 2019.

Svečana manifestacija 19. Izbora najboljeg sportiste BiH, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, biće održana 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1. Predsjednik stručnog žirija je Samir Avdić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )