FOTO: InfoBijeljina.com

U 2018. godini pauk služba uklonila je 985 vozila u Bijeljini, što je za 267 manje nego prethodne. Već nekoliko godina sve manje ovakvih intervencija što se može opravdati povećanjem svijesti i kulture u vožnji, ali i novim načinom rada pauk službe.

Od 2015. godine, kada je podignuto rekordno 2.161 vozilo, svake godine pauk ima manje posla.

Stanovnici Bijeljine smatraju da ima nesavjesnih vozača koji automobile parkiraju gdje god stignu. Tako da im nije čudo što pauk ima posla.

U dogovoru sa policijom, skoro dvije godine pauk uklanja samo one automobile koji ugrožavaju bezbjednost u saobraćaju. Iz Komunalca, preduzeća koje u vlasništvu ima dva specijalizovana vozila, kažu da im nije cilj isključivo kažnjavanje.

Za preuzimanje nepropisno parkiranih vozila potrebno je platiti 90 maraka, od čega se jedan dio odnosi na kaznu za nepropisno parkiranje, te usluga odvoza automobila.

Iz policije pozivaju sve koji primijete nepropisno parkirana vozila da odmah pozovu dežurni broj i prijave nesavjesne vozače. U gradu je nekoliko lokacija, a najviše u užem centru grada, gdje je zabilježeno najviše nepropisno parkiranih vozila.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )