FOTO: null

Ljekari u hitnoj pomoći, ambulantama i bolnicama u BiH zadnjih dana imaju pune ruke posla jer je veliki broj građana zatražio pomoć zbog lomova i povreda zadobijenih od pada.

Najgora situacija bila je u petak u Sarajevu kada je samo u Hitnoj pomoći do deset sati primljeno 18 pacijenata, a sedam intervencija bilo je na terenu. Razlog tome je ledena kiša koja je padala tokom noći između četvrtka i petka, ali i led na cesti.

U Hitnoj pomoći Doma zdravlja Bijeljina kažu da su imali pacijente sa lomovima koje su zadobili padovima na poledici. Navode da su imali lomove kukova, ruku, ali i povreda kičme. Stanovnicima su savjetovali da se bolje čuvaju, da imaju prikladnu obuću i da se  pažljivo i sporije kreću.

"Starije osobe treba da pripaze na led i da se uhvate za rukohvat tamo gdje postoji", kazali su iz Doma zdravlja Bijeljina.

Ljekari savjetuju i da se obrati pažnja prilikom izlaska iz toplih prostorija napolje i obrnuto, jer velike temperaturne razlike izazivaju reakciju kardiovaskularnog sistema, kao i respiratornog sistema, pogotovo kod srčanih bolesnika i astmatičara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )