FOTO: null

Radnici bijeljinskog Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ danas su čistili ledene naslage sa trotoara u centru Bijeljine, gdje je proteklih dana zabilježeno više nezgoda u kojima su građani zadobili teže povrede, kao što su prelomi butne kosti i ekstre

Ratomir Draganić, vršilac dužnosti direktora u „Komunalcu“ kaže da na velikom mrazu, kada temperature padnu na osam, 12 ili 18 stepeni Celzijusovih ispod nule, so, koju posipaju radnici ovog preduzeća, ne daje puno efekata.

„Još od petog januara borimo se sa ledenim naslagama na trotoarima i javnim površinama. Radni nalog za posipanje soli dobijamo od Odjeljenja za stambeno – komunalne poslove Gradske uprave Bijeljina. Građanima možemo samo savjetovati da budu oprezni prilikom izlaska na ulice i trotoare, jer ne možemo očistiti sve zaleđene površine. Ulažemo maksimalne napore da očistimo što više, ali, zbog izuzetno niskih temperatura tokom noći, sve ono što danju očistimo, tokom noći ponovo se vrati na pređašnje stanje“, kaže Draganić za portal InfoBijeljina, ističući da se i narednih dana očekuju snježne padavine, te da je crveni meteo – alarm predviđen i za februar, kada se očekuje novi ledeni talas.

Najviše padova zabilježeno je proteklih dana u krugu Zelene pijace, ispred banaka i drugih ustanova i institucija gdje građani svakodnevno obavljaju neke neodložne poslove. 

E.I.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )