FOTO: InfoBijeljina.com

Dom zdravlja Bijeljina nabavio je 1.000 vakcina protiv gripa čija je cijena za građane 20 KM, a dobio je 1.500 vakcina za kategorije stanovništva koje finansira Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, rekao je danas Srni direktor ove zdravstvene ustanove Duško Milovanović.


"Mi smo iz sopstvenih sredstava obezbijedili besplatne vakcine i za ratne vojne invalide, članove porodica poginulih boraca i socijalno ugrožene kategorije lica koja taj status dokazuju potvrdom Centra za socijalni rad", naveo je Milovanović.

On je podsjetio da pravo na besplatnu vakcinu protiv gripa imaju pacijenti na hemodijalizi, dijabetičari na insulinskoj terapiji, lica koja su imala operacije na srcu, oboljeli od mišićne distrofije, multipla skleroze, malignih bolesti i lica sa posebnim potrebama.

Milovanović kaže da je, prema dosadašnjem iskustvu, nabavljeno dovoljno vakcina protiv gripa.

Vakcinacija u Bijeljini traje od početka sedmice i obavlja se u prostorijama Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja radnim danima od 7.00 do 14.00 časova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )