FOTO: InfoBijeljina.com

Bijeljinski vrtić "Čika Jova Zmaj" biće domaćin Kolonije dječijeg prijateljstva koja će od 9. do 15. juna ugostiti mališane i vaspitače iz sedam gradova Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i BiH, najavljeno je iz ove predškolske ustanove.

"Ugostićemo drugare iz Sombora, Šapca, Vukovara, sa Cetinja, iz Štipa i Banjaluke, a djeca će imati priliku da upoznaju Bijeljinu, Etno-selo `Stanišići`, da na priredbi pokažu svoje umijeće, da učestvuju u Maloj olimpijadi, a prije svega da se druže i igraju sa mališanima iz drugih gradova", navodi se u saopštenju. 

Iz svakog grada u Koloniji će učestvovati po desetoro djece, dva vaspitača, direktori i stručni saradnici vrtića. 

"Dosadašnji susreti pružili su nam priliku da se bolje upoznamo, da obogatimo naš um i dušu, te pružimo djeci priliku da se međusobno upoznaju i ostvare prijateljstva sa drugarima iz drugih gradova", ističu domaćini. 

Povelja o trajnoj saradnji predškolskih ustanova Banjaluke, Cetinja, Ohrida, Peći, Sombora, Šapca, Velenja i Vukovara potpisana je 1980. godine u Vukovaru i druženja su trajala do 1990. godine. 

Saradnja je obnovljena 2008. godine na Cetinju, kada se Koloniji pridružio i Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" iz Bijeljine koji je prvi put bio domaćin druženja 2012. godine. 

Kolonija dječijeg prijateljstva svečano će biti otvorena u ponedjeljak, 10. juna, u 9.30 časova u objektu vrtića "Mali princ", gdje će biti podignuta zastava ove manifestacije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )