FOTO: null

Kako se bliži početak nove akademske godine, u Bijeljini se svakodnevno povećava potražnja sa privatnim smještajem, jer u Semberiju i ove jeseni dolaze brojni studenti iz svih krajeva Republike Srpske, ali i obližnjih gradova u susjednoj Srbiji.

U Bijeljini ne postoji studentski dom, a u Domu učenika, koji ima kapacitet za smještaj oko 200 osoba, prednost imaju đaci, a ostatak slobodnih mjesta popunjavaju studenti. Prema riječima direktora ovog doma Vladimira Vulovića, i ove godine je vladalo veliko interesovanje za smještaj, a konkurs je zatvoren još 1. avgusta i Dom je ispunjen do posljednjeg mjesta.

Za one koji nisu uspjeli da obezbijede mjesto u Domu alternativa je privatni smještaj.

- Dolaze nam svakodnevno roditelji i studenti i traže manje stanove, od 20 do 40 kvadratnih metara - rekla je Ana Rikanović iz "Astra nekretnina", dodavši da se kirije kreću od 150 do 300 KM mjesečno.

Student Jelena D. kaže da je u Bijeljinu došla sa prijateljicom. Zajedno će studirati i stanovati.

- Razgledam, raspitujem se. Znate kakav je studentski standard, mora se štedjeti, a kirije su zaista visoke - rekla je ona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )