FOTO: BN tv

”Ljetna škola mladih matematičara RS – Bijeljina 2018” naziv je kampa koji ove godine okuplja 36 najboljih matematičara Republike Srpske.

Ovo je druga godina kako se organizuje škola matematičara u Bijeljini, a cilj je da se najbolji nađu na jednom mjestu, razmjene znanja i iskustva i da na takmičenjima pokažu još bolje rezultate.

Gimnazija “Filip Višnjić” u Bijeljini ima dugogodišnju tradiciju učešća na brojnim takmičenjima iz matetmatike, na kojima su njihovi učenici ostvarili izvanredne rezultate. 

Upravo veliki broj nadarenih i posvećenih učenika ove škole bio je motiv da se ponovo organizuje ovaj kamp, rekao je direktor ove škole Vladimir Šavija.

;ladi matematičari kažu da je ulazak u svijet matematike i brojki ulazak u neku drugu dimenziju i da je škola poput ove jedan od najboljih načina da razmijene svoja iskustva i nauče nešto novo. 

U organizaciji Ljetne škole matematike pored Gimnazije učestvuju i gradska uprava kao I Republički pedagoški zavod i Udruženje građana “Kul”. 

Škola traje do 22.juna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )