FOTO: null

Mladen Arsenović iz Bijelјine dobitnik je državnog odlikovovanja Kralјevine Holadnije za zasluge zbog učešća u policijskim misijama u inostranstvu.

Odlikovanje mu je dodjelio ministar inostranih poslova Holandije u Novoj crkvi u Hagu.

„Državno odlikovanje dodjelјuje se za izuzetno predstavlјanje Holandije kao države u inostranstvu. Dobio sam ovo odlikovanje zbog učešća u diplomatskoj misiji u kojoj sam učestvovao i predstavlјao ovu zemlјu. Ministarstva spolјnih poslova me je kandidovalo za ovo priznanje“, rekao je Arsenović.

On je naveo da je učesnik policijske misije u više operacija EU u poslјednjih sedam godina.

„Nakon fakulteta, specijalizirao sam forenzičku psihijatriju i  počeo sam da radim u zatvorima, gdje sam kroz posao došao u kontakt sa službenicima koji su zaduženi za slanje lјudi u inostrane policijske misije. Nakon nominacije i položenih testova, 2010. godine sam otišao u Afganistan gdje sam proveo tri godine. Potom sam godinu dana proveo u Libiji“, rekao je Arsenović

Nakon misije u Libiji, Arsenović kratko vrijeme provodi u Briselu u Savjetu Evrope na projektu planiranja policijskih misija.

„U Džibuti /Somaliju/ odlazim ubrzo nakon kratkog boravka u Briselu i učestvujem u misiji koja je pokrivala čitav region Kenije, Sejšelskih Ostrva, Jemena, Sirije i Egipta  koja je za cilј imala da razvije lokalne strukture u borbi protiv terorizma“, kaže Arsenović.

On se u martu ove godine vratio u rodnu Bijelјinu.

„U Holadniju sam otišao sa 18 godina, bilo je teško otići a još teže se vratiti. Uvijek me je vodila želјa da se vratim u rodni kraj. Nakon školovanja i rezultata postignutih u radu, mišlјenja sam da mogu da pomognem Republici Srpskoj“, ističe ovaj Bijelјinac.

Kad se vratio u rodni kraj načelnik opštine Lopare Rado Savić ponudio mu je posao u lokalnoj upravi.

„Raspoređen sam na poslove Savjetnika za ekonomska pitanja. Radim od početka juna na ovoj poziciji i na samom početku kontaktirao sam i animirao privrednike koji su došli u Lopare i nakon 17. godina pokrenuli Fabriku za preradu drveta koja zapošlјava 50 radika i čija je kompletna proizvodnja za 2018. godinu rasprodata“, rekao je Arsenović.

Arsenović je uklјučen i u ostale inicijative koji se tiču privrednog i ekonomskog razvoja Lopara, a to uklјučuje traganje za potencijalnim investitorima i podršku investitorima i privrednicima koji su aktivni na području ove majevičke opštine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )