FOTO: InfoBijeljina.com

Mladi iz Bosne i Hercegovine učestvuju na UMIDP školi za mlade političke lidere. Među njima je i Bijeljinka Cvija Mišić.

Prvi modul UMiDP škole za mlade političke lidere “Uči, misli i djeluj“ održan je u Banjaluci od 6. do 10. februara. Drugi u Konjicu od 6. do 10. marta. Treći i krajnji mogul biće realizovan u Sarajevu.

Za portal InfoBijeljina, Mišićeva priča da je ovo posebno iskustvo, i naglašava da je ona jedini predstavnik drugog po veličini grada u Republici Srpskoj.

„Za pet dana, koliko je trajao prvi modul, uspješno smo savladali obuku iz oblasti političkog sistema u BiH sa profesorom Damirom Banovićem, obuku iz kreiranja ličnog političkog imidža s profesoricom Seminom Ajvaz te oblast javnog zagovaranja s profesoricom Denisom Sarajlić. Imali smo priliku i da slušamo goste predavače – osnivača portala ’Buka’ Aleksandra Trifunovića i gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića“, priča Cvija koja ne krije oduševljenje stečenim iskustvom.

Dalja obuke nastavljena je u dolini Neretve.

„U okviru ovog modula radili smo na izradi argumentacijske platfore, pripremi strateškog plana, političkoj sceni u BiH, odnosima sa medijima i medijska politika, poznavanju zakonskih okvira prema mladima, analizom problema i potreba mladih“, kaže Cvija i dodaje da je nastavak rada planiran za Sarajevo.

Ova mlada Bijeljinka zadovoljna je, kaže, najviše jer je izabrana na osnovu dosadašnjeg rada i dobrih referenci.

„Mogu reći da je obuka nadmašila moja očekivanja, mnogo toga novog sam saznala i proširila svoje vidike o tome kako mogu da promijenim stvari na bolje u našem gradu. Već godinama radim na ličnom usavršavanju jer smatram da ako hoćete nešto da promijenite na bolje, morate da se uključite i budete dio promjene“, kaže Mišićeva i dodaje:

„Uz želju, rad i afirmaciju moguće je odgovoriti na razne probleme u društvu. Ja sam to uradila aktivirajući se u politici, volontirajući u nevladinom sektoru, baveći se humanitarnim radom, pohađajući niz obuka i seminara i ako nemam posao i stalna primanja trudim se da pomognem drugima, onoliko koliko ja mogu.“

Inače, ovu školu drugu godinu za redom organizuje Institut za razvoj mladih “Kult” uz podršku Kraljevine Švedske.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )